KALP AMELİYATI ÖNCESİ BİLİNMESİ GEREKENLER
KALP AMELİYATI ÖNCESİ BİLİNMESİ GEREKENLER Sayın hastamız, yakın bir tarihte kalp ameliyatınız planlanmış bulunmaktadır. Ameliyatınız öncesinde bu sürecin güvenli ve sorunsuz geçebilmesi için tarafınızdan yapılması gerekenler aşağıda sıralanmıştır: Sigara kullanıyorsanız solunumu ve kan akımını rahatlatmak için HEMEN BIRAKMALISINIZ. Ameliyat için hastaneye gelirken yanınızda DAHA ÖNCE YAPILMIŞ OLAN TETKİKLERİNİZİ (Anjiyo raporu ve filmi, Ekokardiyografi raporu, Efor…
Ömer Esat’ ın Hikayesi
Ömer Esat’ ın Hikayesi “Hipoplastik sol kalp sendromu ile doğdu. 3 ameliyat geçirdi ve sağlığına kavuştu.” Eşimin hamileliği sırasında doğacak bebeğimizin “hipoplastik sol kalp sendromu” denilen, en ağır doğumsal kalp hastalığı ile doğacağını öğrendik ve kabuslar başladı. Ne kadar sıkıntılı zamanlar geçirdiğimizi anlatmam mümkün değil. Pek çok uzmanla görüştük. Hemen hemen herkes, bu hastalığın tedavisinin…
Yiğit’ in hikayesi
Yiğit’ in Hikayesi Yiğit, kalpten çıkan büyük damarları ters (Büyük arterlerin transpozisyonu; TGA) olarak doğdu. Şimdi ailesiyle birlikte mutlu bir çocukluk geçiriyor. İşte hikayemiz: Hamileliğim sırasında tüm kontrollerim eksiksiz olarak yapıldı. Yakın zaman sonra bir bebeğe sahip olmanın olağanüstü heyecanı ve mutluluğu içerisinde günlerimizi geçirirken, son gittiğimiz doktor kontrolünde bebeğimizin kalbinde…
Hamza’ nın hikayesi
Hipoplastik sol kalp sendromlu Hamza’nın Hikayesi
Mehmet Atalay kalp krizi geçirdi
9 Nisan Perşembe akşamı (dün) saat 22.10’da Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’ne şiddetli göğüs ağrısı ile başvuran ve kalp krizi geçirmekte olduğu tespit edilen Mehmet Atalay ameliyatedildi.
2nd Mediterranean Pediatric Cardiology and Cardiac Surgery Workshop
2nd Mediterranean Pediatric Cardiology and Cardiac Surgery Workshop, Acıbadem Üniversitesi, Atakent Hastanesi’ nde gerçekleştirildi.
Pulse oksimetri, kalp hastalığı ile doğan bebeklerde hayat kurtarıyor!!
Pulse oksimetri, kalp hastalığı ile doğan bebeklerde hayat kurtarıyor!! Yenidoğan bebekler, bazı tedavi edilebilir hastalıkların saptanması amacıyla rutin tarama testlerinden geçirilirler. Ülkemizde yapılan yenidoğan tarama testleri: fenilketonüri, hipotiroidi (topuk kan testleri), işitme testi ve kalça ultrasonudur. Fenil ketonüri hastalığının, ABD’ de görülme sıklığı 15000’de 1’ dir. Hipotiroidi ise 4000’ de 1 oranında…